Spreken in Beeldtaal 

Werken vanuit de context met Duplo- en Playmobilpoppetjes

 

Basistraining
De basistraining omvat drie dagen en bestaat uit twee modules. De training leidt tot het zelf kunnen toepassen van de methodiek van het opstellen van situaties met behulp van Duplo- of Playmobilpoppetjes. Zo krijg je in de coaching of in de begeleiding van jeugdigen en/of gezinnen een taal erbij.


In de praktijk van alledag worstelen veel van de hulpverleners die wij zoeken met problematiek die steeds complexer wordt. De tijd die er is om iets te doen met de vraag van de ander is korter en de ervaren druk hoger. Dit terwijl het verhaal van de ander vraagt om aandacht en ruimte om uiteindelijk de regie te kunnen nemen. In de hulpverlening zijn we gewend om de vraag van de ander voornamelijk te verkennen in gesprekken. Dit blijkt vaak te abstract voor de hulpvrager. De poppetjes helpen om het verhaal zichtbaar te maken en er vervolgens woorden aan te geven.


Verdiepingstraining (Complexe) scheiding

In deze tweedaagse training leer je hoe je de poppetjes kunt inzetten bij ouders en kinderen die betrokken zijn bij een (ingewikkelde of complexe) scheiding. Het is een verdieping op de basistraining module 1 en 2. Van deelnemers verwachten we dat ze de basistraining gevolgd hebben. 
 

Welke resultaten behaal je als je met ons in zee gaat?

Je kunt werken met de poppetjes op tafel vanuit een herstelgerichte visie gericht op eigen kracht en direct verbonden met de context (familie) van de betreffende persoon. 

Je bent in staat om met behulp van deze methode de ander zijn/haar eigen verhaal te laten vertellen en op te stellen op tafel.

Je kunt de ander stimuleren om de eigen weg te zoeken door samen met jou de poppetjes (en andere voorwerpen) op tafel te gaan verschuiven in een richting die helpend en helend is.

Je maakt je op een methodische manier vanuit een theoretisch kader de vaardigheden eigen 

Je krijgt door de demonstraties en het oefenen met de andere deelnemers vertrouwen in deze aanpak\

Je motivatie om ‘Spreken in beeldtaal’ te gebruiken zal daardoor toegenomen zijn.

 

Werkwijze

Wij werken graag met hulpverleners die zich willen ontwikkelen en op zoek zijn naar nieuwe middelen om een nog betere professional te worden. Die geloven in de eigen kracht van mensen, die respect hebben voor het leven van de ander en de keuzes die de ander hierin wil maken. Hulpverleners die de mensen die ze begeleiden zelf laten begrijpen waar hun probleem- en de herstelvraag ligt. Die zichzelf als voorbijganger durven te zien en hun eigen kwetsbaarheid (h)erkennen.
 

Onze aanpak is uniek omdat wij heel goed in staat zijn om in te spelen op de ingebrachte situaties zonder de methodische opbouw van de training los te laten. Ons enthousiasme en onze kennis van zaken leveren goede resultaten op; wij zijn inspirerende trainers.

Door voorbeelden te laten zien en veel te oefenen zullen we vertrouwen in eigen kunnen meegeven. Wij zorgen voor een prettig pedagogisch klimaat waar het fijn is om met elkaar te leren. Wij zijn beiden opgeleid als contextueel therapeut bij 'Leren over leven' te Utrecht en hebben veel ervaring in het coachen en trainen van individuen en groepen. Meer lezen over Marijke en Ria

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe tool om mee te werken?

Zoek jij inspiratie en nieuwe energie?

Durf jij iets anders te proberen, nieuwe vaardigheden eigen te maken en erop te vertrouwen dat het gaat werken?
Wil jij ruimte geven aan het verhaal van de ander?
Ben jij toe aan een andere benadering in het coachen of werken met jeugd en gezinnen?

Bij ons krijg je een zinvolle en inspirerende 3-daagse geaccrediteerde basistraining en verdiepingstraining voor een mooie prijs!

 

 

 

 

 

Praktische informatie
LET OP: We houden bij de trainingen op locatie rekening met de corona-maatregelen. Gepaste afstand, voldoende materiaal en ontsmettingsmiddelen. 

 

Basis training 2022:  
Module 1: Woensdag 6 april, 20 april
Module 2: Woensdag 22 juni

Tijd: 9.30 - 16.30 uur.

Locatie: De Koningskerk, Mariënburghstraat 4, 7415 BP Deventer

Trainers: Marijke van Leerzem  & Ria Schlepers 

Kosten: € 650,- euro inclusief BTW en inclusief lunch, koffie/thee voor het volgen van module 1 en 2.
Module 1 zonder module 2 1 (2 dagen) kost € 495,-.  

 

Training (Complexe) scheiding 2022:
Woensdag 9 en 16 maart.

Tijd: 9.30 - 16.30 uur.

Locatie: De Koningskerk, Mariënburghstraat 4, 7415 BP Deventer

Trainers: Marijke van Leerzem  & Ria Schlepers 

Kosten: € 495,- euro inclusief BTW en inclusief lunch, koffie/thee 

 

Accreditatie

Bij de SKJ bestaat de basistraining uit twee modules. Beide modules zijn geaccrediteerd bij het SKJ. Het totaal aantal accreditatiepunten voor de training is 22,25. Module 1: 15,75 punten en module 2: 6,50 punten.

Bij het Registerpleien en de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers is de volledige training geaccrediteerd voor 20 punten. 

De training (Complexe) scheiding is op dit moment aangevraagd bij de sKJ. 

 

Schatplichtig
Tot slot noemen we graag de naam van Marleen Diekmann. Zij is de ontwerper van de methode 'Een taal erbij'. Marijke is nog door haar opgeleid. Ze is helaas veel te vroeg overleden en ze laat een mooie schat achter waar veel hulpverleners inmiddels gebruik van maken. Marleen heeft de theorie van Prof. I. Boszormenyi-Nagy, de grondlegger van het Contextuele gedachtengroed gebruikt om haar methode uit te werken.

Leestip:  Onderwaater, A., De onverbrekelijke band. Lisse: Uitgeverij Swets, 9e druk 2015, ISBN 978902652274

Lees meer over de andere mogelijkheden door op één van de onderstaande links te klikken.

 

 

 

­