Marijke van Leerzem

 

 

 

 

 

 

 

Introductie
Marijke van Leerzem heb ik leren kennen in 2012.  Destijds volgde ik bij haar de training voor het werken met de Duplo- of Playmobilpoppetjes. Deze methodiek is ontwikkeld door Marleen Diekmann en is bekend onder de naam ‘Een taal erbij’. In 2017 en 2018 gaf Marijke de training aan supervisoren en coaches die verbonden zijn aan de LVSC. Als regio contactpersoon van de LVSC was ik bij deze trainingen aanwezig. Dit resulteerde in de wens om de training ‘Spreken met Duplo’ door te ontwikkelen voor sociaal werkers en hulpverleners in de (jeugd)zorg en welzijn en voor supervisoren en coaches. In het najaar van 2019 gaven we onze eerste gezamenlijke trainingen in Deventer en Zwolle. 


Over Marijke
Marijke van Leerzem is als contextueel therapeut opgeleid bij ‘Leren over Leven’ te Utrecht. Ze werkte ruimt vijftien jaar als docent SPH en supervisor op de Hogeschool Windesheim te Zwolle, School of Social Work.
Marijke volgde  'Een taal erbij'  bij de Kontext en is opgeleid door Marleen Diekmann.  Zij ontwikkelde vervolgens zelf een training in het werken met de poppetjes die zij al sinds 2004 geeft aan professionals in de zorg en hulpverlening. Deze training vormde de basis voor 'Spreken met Duplo'.  Zowel Marijke als ik maken in onze supervisies, coaching en begeleide intervisies veelvuldig gebruik van de Duplo- en Playmobilpoppetjes.
 

Sinds 2016  heeft Marijke een eigen bedrijf, Koorkunst Kaleidoscoop. Hierin is ze werkzaam als dirigent en zo kan ze uting geven aan haar passie voor muziek. Ze is als dirigent aan diverse koren verbonden. Op de website van Koorkunst Kaleidoscoop kun je meer lezen over Marijke en de koren.